diumenge, 13 de gener del 2013

Àguila pomerània a Catalunya.

Sembla ser que es podria haver descobert una nova espècie d'Àliga nidificant a Catalunya, si més no això és el que es pot despendre d'aquest article:




Però tot plegat és una mica rar, crec que cal posar-ho en quarantena.
En primer lloc, el secretisme sobre aquest tema sembla una mica exagerat, ningú més havia observat prou aquest ocell per a suposar que podria nidificar, fins i tot cercant-la a ornitho.cat només hi ha una referència del 2010.
Després, l'article presenta com a punt més fort l'existència d'un ou, un ou que suposaria un intent fracassat de nidificació.  Explica que diagnostica que l'ou és d'aquesta espècie només per les dimensions, cosa que soluciona esmentant que es conserva per al seu posterior analisi d'ADN. Tampoc sembla que el nombre d'observacions d'adults sigui massa elevat.
En fi, caldrà esbrinar més sobre això, i, sobretot, anar seguint si la presència d'exemplars a la zona es consolida, però el resum és  que podria -de moment només podria- ser que una nova espècie d'Àguila nidifiqués al nostre país. Es tractaria de l'Àguila pomerània, Aquila pomarina.
Si es confirma, no hi ha dubte que és una notícia no bona, genial.

La foto, òbviament, no és d'aquesta espècie, encara ni tan sols no l'he vist, és d'una Perdiuera, amb denominació d'origen Camp de Tarragona.

4 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. He eliminat el comentari perquè era temporal i no tocava el tema del bloc.

      Elimina
  2. Hola Màrius!!! No pares amb els teus blocs. Tots fantàstics!!! Aquest de les rapinyaires no el coneixiem encara i és una meravella!!! Considerem que el teu comentari sobre la pomerària és molt encertat i el compartim. Nosaltres també hem llegit l'article.
    Dues abraçades,
    Emili i Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, companys. Aquest en concret el tinc una mica aturat perquè el llibre encara és a la venda i a l'editorial no els agradaria que es puguessin aconseguir tots els continguts del llibre per internet. Si algun dia s'exhaureix, com ha passat amb el d'excursions a les Muntanyes de Prades, l'acabaré.
      I, pel que fa a la Pomerània, les darreres notícies d'enguany és que segueix essent present al mateix lloc un exemplar a l'estiu, si més no, però que no ha intentat de nidificar.
      Així doncs, encara no podem considerar que l'Àguila pomerània sigui una de les nostres espècies d'àguiles.

      Elimina